Auteursarchief: echteker

Duurzame kerstbomen

Schapen die het onkruid weg grazen en lieveheersbeestjes die de luizen bestrijden. Op “De Bulte” (Tiendeveen Dr.) kweken ze de kerstbomen zo natuurlijk mogelijk.Altijd is Sander (eigenaar van echtekerstbomen.nl) bezig met het onkruid bestrijden. “Het is fantastisch dat de schapen dit nu doen, dat scheelt me een hoop werk”. De schapen zijn van een speciaal ras, het Shropshire ras, wat niet aan naaldbomen knabbelt en daarom zo geschikt is voor begrazing van deze kwekerij.

Sander is een voorstander van natuurlijk kweken en gebruikt niet graag bestrijdingsmiddelen. Door inzet van de schapen, scheelt dit enorm in gebruik van chemische middelen. Verder heeft Sander bloembedden welke insecten aantrekken als lieveheersbeestjes, die ongewenste beestjes als luizen opeet.

Bovendien gebruikt hij paardenmest van nabijgelegen boeren in plaats van kunstmest. Zo houdt hij het natuurlijk evenwicht in stand dat ook zorgt voor een goede bodem die niet uitgeput raakt. Op deze manier kan hij een duurzame kerstboom afleveren. Zo kunnen in de toekomst onze kinderen ook nog genieten van dit prachtige stukje natuur in Drenthe.

Wilt u ook een duurzame boom? Trek dan uw laarzen aan en ga naar de Hoogeveenseweg 8 in Tiendeveen, (adres Minicamping “De Bulte”)

Kerstbomen Verkoop

We starten onze verkoop jaarlijks vanaf 1 december, maar ook als u eerder een boom wilt uitzoeken, is dat geen probleem.

We houden de speciale verkoopdagen op:

Zaterdag 27 november en zondag 28 november
Zaterdag 4 en zondag 5 december
Zaterdag 11 en zondag 12 december
Zaterdag 18 en zondag 19 december

Deze speciale verkoopdagen zijn  we geopend van 9:00 – 17:00 uur en hebben we een lekker vuurtje branden.

(op door de weekse dagen bent u ook altijd van harte welkom!)

IMG_2756

Volop verse, echte kerstbomen!

We gaan onze tweede speciale verkoop zaterdag tegemoet. 13 december vanaf 9:00 uur staan we weer voor u klaar om u een mooie kerstboom uit te laten zoeken. Bij ons brandt het vuurtje, staat de koffie klaar en kunt u gezellig een verse, echte kerstboom uitzoeken.

Buiten deze zaterdag bent u ook van harte welkom!

Zaterdag 20 december is onze laatste speciale verkoop zaterdag.

IMG_0875

IMG_0893

IMG_0971

Voorbereiden

De dagen worden korter, de tijd van kerst komt eraan! Wij zijn momenteel druk met voorbereiden voor de kerstbomen verkoop. U bent al van harte welkom op de kwekerij om uw boom persoonlijk te komen uitzoeken.

Wij zijn het hele jaar druk geweest om weer een hele mooie partij echte kerstbomen voor u te kweken. Er zijn genoeg bomen in allerlei soorten en maten. U vindt er vast uw echte kerstboom tussen. Hopelijk tot ziens op onze kwekerij!

Vanaf nu is het al mogelijk om een echte kerstboom uit te zoeken! Op 6 december, 13 december en 20 december houden we speciale verkoop zaterdagen. Dat is het extra gezellig en brand bij ons een lekker vuurtje en staat de koffie klaar. U komt toch ook!

Mocht u nu een echt grote kerstboom zoeken, laat het ons weten! Wij weten nog wel een paar adressen waar we die voor u kunnen vinden. IMG_2756 IMG_2843 IMG_2872 IMG_5416 IMG_7905 IMG_5398

We hebben nog mooie, verse kerstbomen te koop!

Wij hebben nog hele mooie kerstbomen in verschillende soorten en maten voorradig. van goede kwaliteit en vers. Zaterdag 21 december is onze speciale verkoopdag. We hebben dan koffie, thee en warme chocolademelk voor u. Komt u gezellig een boompje uitzoeken bij ons?

Het vuur brand en ons winkeltje is gezellig ingericht. U kunt hier terecht voor mooie kerststukjes, houten kabouters, kerstdecoratie, kerstgroen, lokale honing en nog veel meer.

Uw kerstboom wordt gratis voor u ingepakt!

Komt u gezellig een kerstboom uitzoeken in Tiendeveen?

Komt u gezellig een kerstboom uitzoeken in Tiendeveen?

Klaar voor de kerst!

We zijn klaar voor de kerst.  We hebben veel verse bomen in diverse soorten en maten klaarstaan voor u. Bij ons heeft u een ruime keuze en onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u rustig uw kerstboom uitzoeken.

Met kluit of zonder, gezaagd kan ook. Wilt u langer van uw boom genieten dan adviseren wij er een te nemen met kluit. Als u die in een pot zet en af en toe een beetje water geeft, heeft u absoluut lang plezier van uw kerstboom.

Veel verse kerstbomen

Veel verse kerstbomen

Uitgebreide service

Dit jaar hebben we onze service uitgebreid voor onze klanten. We hebben een kerstbomen verpakker aangeschaft. Hiermee kunnen we uw kerstboom helemaal in een plastic zak verpakken. Zo kunt u uw kerstboom makkelijk en schoon meenemen in uw auto.

Onze eerste speciale verkoop dag is op zaterdag 7 december. We zijn open van 9:00 tot 17:00 uur. Buiten deze dag om bent u ook van harte welkom om een kerstboom te komen uitzoeken. Bekijk het filmpje om te zien hoe dit werkt!