Categoriearchief: Duurzaamheid

Duurzame kerstbomen

Schapen die het onkruid weg grazen en lieveheersbeestjes die de luizen bestrijden. Op “De Bulte” (Tiendeveen Dr.) kweken ze de kerstbomen zo natuurlijk mogelijk.Altijd is Sander (eigenaar van echtekerstbomen.nl) bezig met het onkruid bestrijden. “Het is fantastisch dat de schapen dit nu doen, dat scheelt me een hoop werk”. De schapen zijn van een speciaal ras, het Shropshire ras, wat niet aan naaldbomen knabbelt en daarom zo geschikt is voor begrazing van deze kwekerij.

Sander is een voorstander van natuurlijk kweken en gebruikt niet graag bestrijdingsmiddelen. Door inzet van de schapen, scheelt dit enorm in gebruik van chemische middelen. Verder heeft Sander bloembedden welke insecten aantrekken als lieveheersbeestjes, die ongewenste beestjes als luizen opeet.

Bovendien gebruikt hij paardenmest van nabijgelegen boeren in plaats van kunstmest. Zo houdt hij het natuurlijk evenwicht in stand dat ook zorgt voor een goede bodem die niet uitgeput raakt. Op deze manier kan hij een duurzame kerstboom afleveren. Zo kunnen in de toekomst onze kinderen ook nog genieten van dit prachtige stukje natuur in Drenthe.

Wilt u ook een duurzame boom? Trek dan uw laarzen aan en ga naar de Hoogeveenseweg 8 in Tiendeveen, (adres Minicamping “De Bulte”)